Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Citron- och basilikabiffar

 
Som jag har längtat efter den här dagen. Igår kväll skickade jag in det första utkastet till min masteruppsats, och i morse vaknade jag utan att ha någonting jag faktiskt behövde göra idag. Den senaste tiden har det verkligen inte blivit mycket ordentlig matlagning så därför visste jag precis vad jag ville hitta på, nämligen laga dessa riktigt goda citron- och basilkabiffar! De har en härlig, fräsch syrlighet och är fullproppade med färska basilikablad, och är precis den sortens mat som jag är sugen på att äta i vår. 
 
 
Citron- och basilikabiffar, ca 6 stycken
6 dl kokta kikärtor
½ gul lök
2 dl grovhackade basilikablad
Rivet skal från 2 citroner
2 msk citronjuice
4 msk majsstärkelse
Svartpeppar
Salt
Olja till stekning
 
Lägg kikärtorna i en skål och mosa dem grovt med en gaffel. Finhacka löken, och blanda sedan ner lök, basilika, citronskal och citronjuice. Smaka av med salt och peppar, och rör sedan ner majsstärkelsen.
 
Forma smeten till biffar, och stek sedan biffarna i en skvätt olja tills de har fått fin färg på båda sidorna. 
 

Publicerad 2017-05-09 19:05:07 i Glutenfritt Middag Vegan

Kommentarer


veronika

Publicerad 2017-05-11 03:24:29

Precis läst det. Låter mycket gott. Ska prova snarast.

Svar: Tack så mycket! Hoppas att du gillar det :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Anonym

Publicerad 2017-05-12 20:46:50

Nybörjarfråga utan erfarenhet av kikärtor: Vilka kikärtor använde du? Sådana på konservburk?

Svar: Jag brukar använda torkade kikärtor och koka själv, tycker att de blir mycket godare än färdigkokta på burk. Oftast köper jag från märket Sevan :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka