Citron- och basilikabiffar

Som jag har längtat efter den här dagen. Igår kväll skickade jag in det första utkastet till min masteruppsats, och i morse vaknade jag utan att ha någonting jag faktiskt behövde göra idag. Den senaste tiden har det verkligen inte blivit mycket ordentlig matlagning så därför visste jag precis vad jag ville hitta på, nämligen laga dessa riktigt goda citron- och basilkabiffar! De har en härlig, fräsch syrlighet och är fullproppade med färska basilikablad, och är precis den sortens mat som jag är sugen på att äta i vår.

Citron- och basilikabiffar, ca 6 stycken
6 dl kokta kikärtor
½ gul lök
2 dl grovhackade basilikablad
Rivet skal från 2 citroner
2 msk citronjuice
4 msk majsstärkelse
Svartpeppar
Salt
Olja till stekning
Lägg kikärtorna i en skål och mosa dem grovt med en gaffel. Finhacka löken, och blanda sedan ner lök, basilika, citronskal och citronjuice. Smaka av med salt och peppar, och rör sedan ner majsstärkelsen.
Forma smeten till biffar, och stek sedan biffarna i en skvätt olja tills de har fått fin färg på båda sidorna.
