Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Varm cashewchoklad

 
Årets längsta månad är äntligen över, och våren närmar sig långsamt. Här i Lund har det knappt varit någon snö men ändå ganska kallt vissa dagar, och ingenting passar ju bättre när man kommer in från kylan än en rykande kopp varm choklad. Jag gör min varma choklad på hemgjord cashewmjölk, som ger den en härligt krämig konsistens och gör den lite mer mättande - perfekt som mellanmål alltså! Själv föredrar jag chokladen med bara lite kakao pudrad över, men om du vill kan du även toppa med vispad växtgrädde och veganska marshmallows. 
 
 
Varm cashewchoklad, 2 portioner
1 dl cashewnötter
5 dl vatten + extra till blötläggning
2 msk lönnsirap
5 tsk kakaopulver + extra till servering
1-2 krm havssalt
 
Blötlägg cashewnötterna över natten och skölj sedan av dem ordentligt. Lägg därefter nötter och en deciliter vatten i en mixer och mixa tills det är slätt. Tillsätt resten av vattnet och mixa igen tills allt är ordentligt blandat.
 
Häll över cashewmjölken i en kastrull och tillsätt lönnsirap, kakaopulver och havssalt. Värm under omrörning tills allt har löst sig. Häll därefter chokladen i två muggar, pudra över lite kakao och servera direkt. 

Publicerad 2018-01-31 16:00:00 i DryckerGlutenfrittVegan

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka