Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

10 bästa recept 2017

Nyårsafton är här, och imorgon börjar 2018. Här har jag därför samlat ihop mina tio favoritrecept från året som gått. Hoppas att ni tycker lika mycket om dem som jag gör, och att ni får ett riktigt fint nyårsfirande!
 
Linsfalafel med grönkål och vitlökssås på vita bönor
 
 
 
 
Rostad sötpotatissallad med chili- och limedressing
 
Hemgjort örtsalt
 
Zucchinirullar med sesam- och ingefärskräm
  
Linsburgare med soltorkad tomatdressing och karamelliserad rödlök
 
 
Socca med krämig pumpafyllning

Publicerad 2017-12-31 13:09:37 i Receptsamlingar

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka