Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Glad påsk!

 
Glad påsk! Idag är det äntligen skärtorsdag, och nu tänker jag ta ledigt ett par dagar för att bara äta påskmat, fira Chilis födelsedag och ta det lungt lite. I år har jag inte riktigt hunnit med att testa så många nya påskrecept, utan tänkte istället fylla påskbordet med några gamla favoriter. I min kategori med högtidsmat hittar ni massor av recept som passar bra till påsk, till exempel deviled avocados, vegansk senapssill och skagenröra med tofu. Själv har jag laddat upp med mandel- och gräslöksbullarna som jag skrev om förra veckan, samt mängder med påskgodis såklart. Hoppas att ni får en riktigt bra påskhelg allihop!
 
 

Publicerad 2017-04-13 21:08:57 i Allmänt

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka