Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Första advent, julmarknad och misosoppa

 
I helgen var det ju första advent, och jag har haft en riktigt mysig adventshelg. I lördags började vi dagen med en tur till Malmö och Västra hamnen, där det blåste iskalla vindar från havet, innan vi stannade till på Misoteket för att värma oss med en skål soppa.
 
 
Det var mitt första besök där, men det lär knappast vara sista gången jag går dit. De hade jättegod, vegansk misosoppa som man kan fylla med vad man vill, vilket jag tycker är helt perfekt. Jag tog risnudlar, böngroddar, friterade tofubitar, marinerad shitake och sojabönor, och toppade alltihop med chili, ingefära och lime. Så himla gott, måste verkligen testa på att göra detta hemma någon gång.
 
 
I helgen var det också julmarknad i Lund, och i söndags besökte vi Thomanders jul för att äta brända mandlar och titta i hantverksstånden. Jag är rent hopplös på marknader och vill köpa nästan allt som låter gott, spännande och är paketerat i fina små glasburkar.
 
 
Istället för att fylla kylskåpet med sylter och inläggningar gick vi dock hem och bakade pepparkakor, för det måste man ju ha till adventsfikat. Sen värmde vi glögg och lussekatter, plockade fram lite julpynt och tände det allra första ljuset i adventsljusstaken. Nu känns det verkligen som att julen är på väg.
 

Publicerad 2016-11-29 09:13:47 i AllmäntRestauranger, butiker och tips

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka