Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Sparris- och melonsallad

 
Våren för med sig säsongen för en mängd fina färska råvaror, vilket är riktigt välkommet eftersom rotfrukter faktiskt börjar bli lite uttjatat vid det här laget. Två av mina favoriter under den här årstiden är sparris och olika sorters meloner, och här har jag kombinerat dem i en riktigt fräsch, färgglad och vårig sallad. Den går snabbt att svänga ihop och passar perfekt som förrätt eller som tillbehör till grillat, bönbiffar eller något annat gott. 
 
 
Sparris- och melonsallad, 2 portioner
50 g spenat
12 körsbärstomater
½ liten galiamelon
8 sparrisar
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Svartpeppar
Salt
 
Blanda olivolja, balsamvinäger, salt och peppar i en skål, och rör runt ordentligt så att allt blandas.
 
Skär av den träiga nederdelen på sparrisarna. Sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper, och sätt in dem i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter. De ska få lite färg och mjukna, men håll koll så att de inte blir brända.
 
Skala och kärna ur melonen, och skiva den sedan i tunna skivor. Dela körsbärstomaterna i halvor. Fördela spenatblad, melon och tomater på två tallrikar. Ringa över lite dressing, toppa med de varma sparrisarna och servera direkt.

Publicerad 2017-03-30 08:39:39 i FörrätterGlutenfrittSalladTillbehörVegan

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka