Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Så chili och jalapeño

 
Mitt i vintern kan det kännas märkligt att börja förbereda för odlingssäsongen, men trots mörker och kyla är det faktiskt dags att planera vad du vill fylla din trädgård med i sommar. Om du vill skörda chilipeppar i år är det dessutom läge att leta fram odlingslådor och såjord, för chiliplantor tar lång tid på sig och ska helst sås tidigt på året. 
 
Jag planterade mina fröer i helgen, och i år har jag både sått vanlig röd chili och jalapeño. Förra sommaren blev det mängder av chili men inte en endast jalapeño tittade upp ur jorden, så jag hoppas verkligen att det går bättre i år. 
 
Har ni hunnit plantera någonting ännu?
 

Publicerad 2017-01-31 15:10:02 i Växter och odling

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka