Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Vårens första dag


Våren verkade nästan vara på väg redan innan jul, och i januari började vårblommorna dyka upp här och där. Den senaste månaden har det visserligen snöat en del, men nu får det minsann vara nog. Idag är det första mars och flera plusgrader ute, vilket innebär att den första vårdagen äntligen har kommit! Snart ska balkongen vårstädas och tjocka jackor stoppas undan, för nu är jag verkligen redo för grönska, blommor, färska grönsaker och vårvärme. 
 
Fem saker jag ser fram emot i vår.
 
❀ Packa korgen med lunchmackor och ha årets första picknick i gräset.
 
❀ Plantera ut chili- och tomatplantor och se balkongen förvandlas till en djungel.
 
❀ Körsbärsträden nere på gatan svämmar över med små rosa blommor.
 
❀ Byta värmande soppor och grytor mot färgglada sallader.
 
❀ Sparris, ramslök och cantaloupemeloner är äntligen i säsong.
 
 
Vad ser ni fram emot den här våren?
 

Publicerad 2017-03-01 15:10:25 i Allmänt

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka