Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Black Bean Tacos med chili och lime

 
Vintern har återvänt till Skåne, och idag faller snöflingorna i mängder utanför fönstret. Sådana här dagar kan verkligen behövas piggas upp med en god måltid, och vad passar då bättre än en smakrik tacomiddag på svarta bönor? Detta recept är både enkelt och riktigt snabblagat, vilket gör det perfekt för vardagar eller fredagskvällar när du inte har lust att stå i köket så länge men ändå vill ha något riktigt gott. Föredrar du typiskt svensk tacos går det bra att byta ut limejuicen mot lite vatten istället.
 
 
Black Bean Tacos, ca 2 portioner
4 dl kokta svarta bönor
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
½-1 röd chili
½ lime
2-3 tsk spiskummin
1-2 tsk paprikapulver
Svartpeppar
Salt
Olja till stekning
 
Till servering
Nachos
 
Finhacka rödlöken och pressa vitlöksklyftorna. Kärna ur och finhacka chilin, och pressa juicen ur limen.
 
Stek rödlöken i en stekpanna tillsammans med en skvätt olja tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök och chili, och stek ytterligare ett par minuter tills löken börjar få färg. Tillsätt bönor, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Rör om och låt steka tills bönorna är varma. Smaka eventuellt av med mer kryddor, och häll sedan ner limejuicen i stekpannan. Blanda ordentligt, och mosa sedan bönorna lätt med hjälp av stekspaden. 
 
Servera bönröran tillsammans med nachos och massor av guacamole.
 

Publicerad 2017-02-07 10:53:59 i Glutenfritt Middag Vegan

Kommentarer


Angelica

Publicerad 2017-02-07 16:09:40

Gudars, så gott det ser ut!

Svar: Åh, tack så mycket! Ja jag tycker att det blev riktigt gott :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Dixi Wonderland

Publicerad 2017-02-08 10:08:08

Mums :)

Svar: Ja, det blev verkligen gott :)
Linnéa - The Hungry Gosling


yasmina

Publicerad 2017-02-08 15:06:46

Blev förvånad första gången jag provade hur gott det faktiskt var!

Svar: Ja, böntacos är verkligen gott :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Oscar

Publicerad 2017-02-27 15:37:54

Liksom kommentaren ovan blev jag också överraskad att det var så gott som det var. Såg visserligen gott ut på dina bilder (annars hade jag ju inte ens provat), men jag trodde det skulle bli torrt. Men icke.

Åt det dock tillsammans med ris och knapriga rödbetsskivor som jag rostade hårt i ugnen. Adderade även lite (lite!) honung när jag stekte på bönorna och hela kalaset för att jämna ut syran och hettan.

Tack för ett grymt smidigt och gott recept som jag kommer återkomma till. Både till vardags när tiden och orken är knapp, men också när det vankas tacokväll. Nästa gång får det bli nachos.

Hittade hit tack vare Polichinelle, för övrigt.

Svar: Tack så jättemycket! Så himla roligt att höra att du tyckte om receptet! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka