Sommarknäcke med timjan och rosmarin

Fröknäcke är en av de enklaste saker man kan baka och därför är det också något jag ofta återkommer till i köket. Här har jag gjort en härligt somrig variant smaksatt med rosmarin och timjan, som passar perfekt att toppa med någon god röra eller bara äta som det är. Jag använde solrosfrön, pumpakärnor och svarta och vita sesamfrön till mina knäckebröd, men det fina med fröknäcke är att du kan använda i princip vilka fröer eller kärnor som helst. Har du lite överblivna frön liggande i skafferiet som inte riktigt räcker till något är det alltså ett utmärkt tillfälle att blanda ner det i knäckebrödsdegen.

Sommarknäcke med timjan och rosmarin
3 dl majsmjöl
1,5 dl blandade fröer (till exempel solros-, pumpa- och sesamfrön)
1 msk torkad timjan
1 msk torkad rosmarin
1 tsk salt
0,5 dl olivolja
2,5 dl vatten
Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör sedan ner olivoljan. Koka upp vattnet, häll ner det i skålen med övriga ingredienser och blanda ordentligt.
Bred ut degen i ett tunt lager på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Baka knäckebröden på 150 grader i omkring 1-2 timmar. Om du vill ha fyrkantiga knäckebröd kan du ta ut dem efter ungefär en halvtimme och skära upp dem innan de gräddas klart, men det går lika bra att bara bryta dem i bitar efteråt.