Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Tortillalasagne

 
Min sambo hittade det här spännande receptet på tortillalasagne som blev fantastiskt gott. Det är ett utmärkt alternativ till vanlig lasagne, fast betydligt starkare än den traditionella varianten. Vi gjorde lasagnen på hemgjorda bröd, men det går så klart lika bra med köpta tortillabröd. Originalreceptet kommer härifrån.

Tortillalasagne, ca 6 portioner
Ca 8 tortillabröd
1,5 dl torkade svarta bönor eller ett paket kokta
500 g passerade tomater
150 g riven ost
1 rödlök
1 zucchini
1 burk majs
2 vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver
1 tsk chipotle chilipulver
Svartpeppar
Salt

Lägg bönorna i blöt över natten om du inte använder färdigkokta bönor. Skölj av dem och koka dem sedan mjuka.

 

Finhacka rödlök och skär zucchinin i bitar. Stek rödlöken och i lite olja tills den mjuknat, ca fem minuter. Pressa vitlöksklyftorna och blanda i vitlöken och chilipulvren i stekpannan. Stek ytterligare ca en halv minut. Tillsätt zucchini, majs, bönor, 3,5 dl passerade tomater och ca 1 dl vatten. Smaka av med salt och peppar och låt det sedan koka till zucchinin är mjuk, gärna under lock.

 

Häll hälften av de kvarvarande passerade tomaterna i en ungsform. Täck sedan bottnen med tortillabröd, antalet bröd kan variera lite beroende på formens storlek och utseende. Lägg ett lager bönröra över bröden och strö över ost. Fortsätt varva bröd, bönröra och ost till fyllningen är slut. Lägg då på ytterligare ett lager tortillabröd, häll på resten av de passerade tomaterna och toppa med den sista osten. Grädda lasagnen i 175 grader i ca 30-45 minuter tills den har fått fin färg. 

 
 
 

Publicerad 2015-04-11 15:28:56 i Middag

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka