Tortillalasagne
Tortillalasagne, ca 6 portioner
Salt
Lägg bönorna i blöt över natten om du inte använder färdigkokta bönor. Skölj av dem och koka dem sedan mjuka.
Finhacka rödlök och skär zucchinin i bitar. Stek rödlöken och i lite olja tills den mjuknat, ca fem minuter. Pressa vitlöksklyftorna och blanda i vitlöken och chilipulvren i stekpannan. Stek ytterligare ca en halv minut. Tillsätt zucchini, majs, bönor, 3,5 dl passerade tomater och ca 1 dl vatten. Smaka av med salt och peppar och låt det sedan koka till zucchinin är mjuk, gärna under lock.
Häll hälften av de kvarvarande passerade tomaterna i en ungsform. Täck sedan bottnen med tortillabröd, antalet bröd kan variera lite beroende på formens storlek och utseende. Lägg ett lager bönröra över bröden och strö över ost. Fortsätt varva bröd, bönröra och ost till fyllningen är slut. Lägg då på ytterligare ett lager tortillabröd, häll på resten av de passerade tomaterna och toppa med den sista osten. Grädda lasagnen i 175 grader i ca 30-45 minuter tills den har fått fin färg.