Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Adzukiburgare

 
Jag köpte en liten påse adzukibönor för nästan ett år sedan, men har inte riktigt vetat vad jag skulle göra med dem och därför inte ens provsmakat dem innan. Nu håller vi dock på att försöka rensa lite i skafferiet inför sommaren, och bönorna hamnade därför i de här goda hamburgarna.
 
Adzukiburgare, ca 6 stycken
1 dl torkade adzukibönor
1 sötpotatis, ca 350 g
1 dl havregryn
0,5 dl rostad lök
2 msk ströbröd
0,5 tsk chipotle chilipulver
Svarpeppar
Salt
Panko
 
Lägg bönorna i blöt över natten om du inte använder färdigkokta bönor. Skölj av dem och koka dem sedan mjuka.
 
Skala sötpotatisen, skär den i bitar och koka den tills den är mjuk. Mosa den sedan i en skål med en gaffel och blanda i bönor, havregryn, rostad lök, ströbröd och chilipulver. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till biffar och vänd dem i panko och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 200 grader och låt dem stå inne i ca 30 minuter. Vänd efter halva tiden så att båda sidor får fin yta.
 
Vi serverade burgarna med hembakade hamburgerbröd, sallad och massor av guacamole.

Publicerad 2015-05-06 11:37:26 i Middag Vegan

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka