Adzukiburgare

Jag köpte en liten påse adzukibönor för nästan ett år sedan, men har inte riktigt vetat vad jag skulle göra med dem och därför inte ens provsmakat dem innan. Nu håller vi dock på att försöka rensa lite i skafferiet inför sommaren, och bönorna hamnade därför i de här goda hamburgarna.
Adzukiburgare, ca 6 stycken
1 dl torkade adzukibönor
1 sötpotatis, ca 350 g
1 dl havregryn
0,5 dl rostad lök
2 msk ströbröd
0,5 tsk chipotle chilipulver
Svarpeppar
Salt
Panko
Lägg bönorna i blöt över natten om du inte använder färdigkokta bönor. Skölj av dem och koka dem sedan mjuka.
Skala sötpotatisen, skär den i bitar och koka den tills den är mjuk. Mosa den sedan i en skål med en gaffel och blanda i bönor, havregryn, rostad lök, ströbröd och chilipulver. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till biffar och vänd dem i panko och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 200 grader och låt dem stå inne i ca 30 minuter. Vänd efter halva tiden så att båda sidor får fin yta.
Vi serverade burgarna med hembakade hamburgerbröd, sallad och massor av guacamole.