Fröknäcke
Vi försöker alltid ha något snabbt och enkelt mellanmål hemma, och det här fröknäcket är en av våra favoriter. Det passar lika bra att äta som det är som tillsammans med ett gott pålägg, och funkar också bra till frukost eller som tillbehör till en god soppa. Det går dessutom utmärkt att variera genom att blanda i andra sorters frön eller nötter.
Fröknäcke
3 dl majsmjöl
0,75 dl solrosfrön
0,75 dl sesamfrön
1 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2,5 dl vatten
Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör därefter ner rapsoljan. Koka upp vattnet och blanda sedan ner det med resten av ingredienserna.
Bred ut smeten i ett tunt lager på två bakplåtsklädda plåtar. Baka dem på 150 grader i ca 1-2 timmar. Om du vill ha fyrkantiga knäckebröd kan du ta ut dem efter ca en halvtimme och skära upp dem innan de gräddas klart, men det går lika bra att bara bryta dem i bitar.