Vetetortillas
Att baka egna tortillas är inte alls särskilt svårt, i synnerhet inte om de görs på vetemjöl som är betydligt lättare att kavla än en deg av majsmjöl. Bröden blir lite tjockare och aningen mindre än köpta tortillas, men är goda och man slipper konstiga tillsatser. Originalreceptet kommer härifrån.
Vetetortillas, ca 10 stycken
Vetetortillas, ca 10 stycken
8 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 dl olja
3 dl vatten
Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll sedan i olja och vatten. Rör tills en smidig deg har bildats och låt den sedan vila övertäckt i kylskåpet i ca en halvtimme. Skär sedan degen i 10 bitar och kavla ut dem på en mjölad bänk. Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme och förvara dem därefter under en bakduk tills de ska ätas.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll sedan i olja och vatten. Rör tills en smidig deg har bildats och låt den sedan vila övertäckt i kylskåpet i ca en halvtimme. Skär sedan degen i 10 bitar och kavla ut dem på en mjölad bänk. Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme och förvara dem därefter under en bakduk tills de ska ätas.
Fyll tortillabröden med till exempel falafel och lite grönsaker eller använd dem i en god tortillalasagne.